Ny punktinsats – de franska alperna!

Här händer det inte mycket. När jag ser hur ofta, och vad jag skrivit, så börjar jag fundera på varför jag har den här sidan över huvud taget.

Men nu kan jag i alla fall berätta om något träningsrelaterat som händer i sommar! Om en vecka åker jag till Frankrike för två veckors härlig semester. Under de två veckorna ska jag cykla lite berg.

Nu för tiden är jag ju en sådan cyklist som helst inte cyklar längre än tio mil, och helst inte i annat än solsken och vindstilla. Jag gillar att göra punktinsatser – som under midsommarhelgen då jag cyklade till midsommarfirandet, drygt fem mil från stan. Då känner jag mig nyttig, och utan ambitionen att cykla hem dagen efter.

För några år sedan var jag ju i Italien och gjorde några riktigt jobbiga punktinsatser.

I sommar är det så dags igen, men denna gång i Frankrike. Ambitionen är att cykla Alpe d´Huez, från Le Bourg-d’Oisans, Col d’Izoard från Briançon och kanske även Mont Ventoux från Bédoin.

Total distans är inte så kaxiga 54,6 kilometer, med antalet höjdmeter är desto mer skrämmande. Totalt 3851 höjdmeter! Det ger en total snittlutning på 7%. Alltså 5,5 mils uppförsbacke med en lutning på 7%. Det kommer bli svettigt…

Förhoppningsvis kommer jag orka rapportera från stigningarna.

Det här inlägget postades i Landsväg, Resor. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *