Det här med hälsa

Jag är ju en sådan person som ger upp väldigt lätt när det kommer till motion, mat och hälsa.. Om något verkar för jobbigt på förhand så ger jag upp, om något inte ger förväntat resultat direkt så ger jag upp, om jag tycker att jag ”försökt” men inget händer så ger jag upp.

Därför försöker jag se framgången i det lilla, oplanerade och vardagliga. Som att sova bra, gå X antal steg, tappa två hekto trots att man ätit popcorn på helgen. Eller vad det nu kan vara.

Jag mäter och loggar allt – vikt, sömn, blodtryck, puls, steg, cyklad och sprungen distans. Allt för att ibland kunna få känslan av att något faktiskt händer. Problemet är, på grund av min låga engagemangs- och aktivitetsnivå, att det pendlar åt båda hållen. Så klart.

Men all denna mätning, som nu är en vana, peppar mig. Jag känner att ett positivt steg i riktningen mot tiotusen steg, åtta timmars sömn eller vad det nu kan vara är viktigare än popcorn.

Det som kvarstår nu är bara något som motiverar mig att göra det lilla extra, att sticka ut och cykla trots skitväder eller avsaknad av sällskap. Att promenera istället för att åka bil eller buss. Att leta upp ett nyttigare recept på Biff Stroganoff.

Och jag tror att jag kanske funnit det. Trots att jag inte är någon tävlingsmänniska så tror jag att jag sporras än mer av ett tävlingsmoment. Så varje månadsslut ska jag nu logga månadens resultat, och jag vill få en procentuell ökning varje månad. Fler steg, bättre mat, bättre sömn och längre tid utomhus – i löparskorna eller sadeln – ska vara ett sätt att vinna tävlingen. Främst över mig själv och min oförmåga att komma igång.

Jag har som mål att röra mig minst en timme om dagen, varje dag. Med röra mig menar allt ifrån att gå till kontoret, springa, cirkelträna eller cykla.

Att promenera till jobbet tar ca 20 minuter, så det räcker inte med att gå fram och tillbaka. Det måste adderas ytterligare minuter.

Och ska jag bara promenera vill jag nå 10000 steg, och då krävs ungefär 90 minuters promenad.

Så, varje dag – minst 60 minuters aktivitet. Det borde väl inte vara så svårt?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *