Barncancertrampet 2014 – landsvägsbanan

Min kompis Kalle har blivit banansvarig för Barncancertrampet, ett motionslopp på cykel som anordnas till förmån för Barncancerfonden.

I förra veckan frågade Kalle mig om jag hade några förslag på bansträckning – det ska finnas alternativ för både landsväg samt cross/MTB, och även en bana för barn under 12 år.

Efter lite trixande med Google Maps så kom jag fram till tre förslag – igår testcyklade vi landsvägsrundan.

Det är en av mina standardrundor, något modifierad för att skapa lite mer variation. Men i korta drag är det Hellas till Älgö, via Hästhagen, Saltsjö-Duvnäs och Fisksätra. Hemvägen går via Lill- och Storängen och Järla Sjö.

Det är en bana som går i vacker miljö, som möjliggör bad vid brygga och långgrunt vatten vid depåstoppet samt kan bli en riktig utmaning för de som vill pressa sig lite grann så här i slutet av sommaren. Det är dock ingen tävling, utan ett motionslopp, så det sker ingen tidtagning.

Det finns tankar om att ha två distanser på landsväg – en på ca 20 kilometer och en på ca 40 kilometer. Cyklar man den korta får man dock vänta med badet till man återkommer till Hellasgården.

I eftermiddag ska vi köra cross/MTB-rundan. Den blir runt 40 kilometer den också, men bra mycket tuffare än landsvägsrundan, i alla fall på pappret. En rapport om hur det gick kommer i morgon.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *